Cuma, Mayıs 26, 2006

Yeni Ağır Metal

Heavy Metal'in evrimi ve günümüzdeki tanımı açısından çok güzel bir yazı.

Sıkıcı Pazatesi Sesleri @ Papilion


Polis getirten gürültü orjisi. Her pazartesi 21:00'de Papilion, Beyoğlu'nda.

Boris - Pink (2006)


Pembe Metal

Adını grunge'ın babalarından, The Melvins'in Bullhead albümündeki bir şarkıdan alan, 90'lı yılların başında kurulmuş bir sludge/doom/stoner grubu Boris. Tokyo Japonya çıkışlı Boris gitarda Wata, basta Takeshi ve davul-vokalde Atsuo'dan oluşmakta. Japonya'da bir toplama albümde hayat bulan grubun Amerika'ya gelmesi ise Los Angeleslı Southern Lord sayesinde oluyor.

Bu yazıya konu olan albüm ise 2006 yılında yayınlanmış Boris'in son albümü Pink. Bazılarına göre -Boris'i önceden bilenler bu kategoriye girmekte- ilk dinleyişte Amerikanvari hissettiren Pink bunu çabuk aşıp "heavy" için yeni bir tanımlama getirebilecek seviyede olduğunu gösteriyor. Hiçbir zaman kritikleri tatmin edemeyen Boris bu albümde resmen hepsini kendinden geçiriyor. My Bloody Valentine, Sigur Ros, Isis, Sunn0))) tınıları Guitar Wolf'un garaj rock estetiği albümün eklektik tarafını kanıtlar nitelikte. Bu albümle 12 yıllık serüvenlerinde ulaştıkları en tepe noktada bulunan Boris kimilerince 21. yüzyılın metal kralları ilan edildiler bile. Eğer Boris'e bu albümle başlayacaksanız maceraya atılmayı göze almalısınız. Tek dinleyişte insanı kendine esir eden albüm detaylarını yakaladıkça orgazmik patlamalara neden oluyor. "Ağır" sesi yaratmanın öncü-deneysel tarafıyla ilgileniyorsanız başucu albümünüz Pink rahatlıkla olabilir.

Boris'i sevenler için diğer kaçırılmayacak albümler ise olmayan bir film için soundtrack olan Sound Track From
The Film "Mabuta No Ura" ve 2005 tarihli "Akuma No Uta".

Salı, Mayıs 23, 2006

King Biscuit Time - Black Gold (2006)

Şu yeni yeni gelen yaz günlerinde bize hastalıklı kış günlerini hatırlatan Beta Band'in %75'i Stephen Mason'ın yeni albümüne şurada 7.5 vermişler. 1 arttırıyoruz.

Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Gürültü Orjisi

Cuma, Mayıs 19, 2006

Pazar, Mayıs 14, 2006