Pazar, Ekim 29, 2006

Sensational Meets Kouhei


Sansasyonel.
Hasta prodüksiyonların labelı Wordsound, 1996 da Brooklyn'li dealer Colin Julius Bobb nam-ı diğer Sensational'ın ilk albümü Loaded With Power'ı yayınladığında herkes bunun büyük bir şaka olduğunu sandı. Loaded With Power'ın fazlaca uydurulmuş bir kelimeyle lo-fi dark dub-hop diye tanımlayabileceğimiz soundunun Fat Beats'in raflarındaki çoğu albümde etkisinin hissedildiği 2003'te bile -ki ben bu albümü ilk defa dinledim- Sensational benim için büyük bir şakaydı. Büyük ihtimalle Fat Boys'dan çalınmış bir drum machine, bir four-track, saçmalığın sınırlarında gezen sözler ve oldukça pilot bir MC...

Şakanın diğer serileri diğer hasta label Ipecac ve bu öncekilere göre bir hayli ağırbaşlı Matador Records'da devam etti. Değişen pek birşey olmadı. Sensational, albümlerindeki düşük müzikal kalite ve kural tanımazlıklarla ağır bir şekilde alay edip duran eleştirileri hiç umursamadı. Saçmalığın ve kayıtlardaki marijuanın dozajı gitgide arttı.

Yurt dışına çıkış yasağı kalkan Sensational bol marijuanalı konserlerine Avrupa ve Japonya'da devam etti. Japonyayı "gürültü mimarı" Kouhei ile turlarken 5 saatliğine Osaka'da bir stüdyoya girip bir de albüm çıkardı. Prodüksiyonu ve beatleri Kouhei'nin üstlenmesi sayesinde öncekilere göre bir hayli farklı bir Sensational albümü ortaya çıktı. Ayrıca albüm bir Spectre ve bir Autechre remixi içeriyor.

yazan: çağlar

Perşembe, Ekim 05, 2006