Cuma, Ağustos 24, 2007

proudpilot dogzstar'da-220807

Sıcak bir Ağustos gecesi saat 23:00'de başlayacak general gramofon-proudpilot konseri saat 24:00 'e yaklaşırken General Gramofon sahneye çıkmayı başardı. Gleneral Gramofon basit ve göstermelik bir deneysellikle zaten geç başlayan konseri ve garip ortamı daha da çekilmez hale getirdikten sonra proudpilot sahneye çıktı ve geceyi kurtardı denilebilir.

Tadilat geçirmiş ve artık konserlere evsahipliği yapan Dogzstar1 kalabalık sayılmazdı. Oldukça samimi olduğu anlaşılan bir dinleyici kitlesi, General Gramofan' a haklı bir şekilde ilgisiz kalırken, proudpilot dinleyicilerin dikkatini kitlemeyi başardı. Vokal ve klavyede Ekin Fil, basta Pınar Süt ve davulda Kaan Akay'dan2 oluşan grubun kendini tanımlamaları "müzik ile deney yapmak" ve "gürültüyü selamlamak" kavramlarını içeriyor.

Çaldıkları tüm parçalarda enerjileri ve heyecanları hissedilen, basit ama sağlam bass çizgilerini, baharatlı bir davul, bazen renkli bazen gürültülü klavye dokunuşları ile tanıdık ama güzel bir müzik yapan proudpilot, müziğindeki çizgisini sahnede de çok güzel bir şekilde taşıyordu. Özellikle nasıl bir grup diye soulduğunda "öfkeli" olarak tanımlanan "proudpilot" böyle bir öfkeyi yönlendirebilecek güzel bir yön bulduğu da kesin. İnternet üzerinden ulaşabilinen kayıtlarındaki ve konser performanslarındaki tat farkının da grubun başarılı yönlerinden biri olduğunu söylemek mümkün. (Daha gürültülü ve daha karışık bu halin gerçekten bir tercih mi yoksa mekan ve ses sisteminin bir etkisi olup olmadığından emin olmak zor olsa da)

Böyle güzel bir performans için proudpilot'u kutlarken, akla gelen noktalardan birinin müzikle deney yapmak tamının biraz gösterişçi bir söyleyiş olması? Böyle samimi ve güzel bir müzik yaparken iddialı sözlerle bunu bozmak ne kadar mantık bir davranış olduğu grubun düşünmesi gerek.

1 Dogzstar'ı yeni açıldığı zamanından beri tanıyan ve kulanan birisi olarak (o zaman giriş katında ufak bir bardı) şu geldiği nokta bir taraftan büyük bir başarıyı gösterirken, bir taraftan da merdivenlerde duran sevimsiz bilet görevlileri, bir saat geç çıkan grupları ve yeterince iyi olmayan ses sistemi ile içindeki potansiyeli kullanmaktan uzaklaşıyor gibi gözüküyor

2 Grubun kendi sitesinden

1 yorum:

  1. Konser sırasında duvara yansıtıkları
    görseller genelde vasattı fakat konserin son şarkısını çalarken yansıttıkları "we are landing" yazan son görsel çiğ bir fikirdi. Çünkü proudpilot sahneden o kadar da havalanamadı.

    YanıtlaSil