Salı, Ağustos 30, 2005

Jamiroquai - Dynamite (2005)


İlginç şapka modelleri ve
JayKay
Dört sene ses soluk çıkarmayan ve A Funk Odyssey gibi hem adıyla hem içeriğiyle iddialı bir albüm yapmış olan Jamiroquai tabir-i caizse bomba gibi dönüyor piyasaya.

JayKay'in otuzbin tane arabası olduğu ve krallar gibi yaşadığı düşünülürse adamın çılgınlar gibi satıp para kazanmak için değil, cidden içinden geldiği için albüm yapmayı sürdürdüğünü söyleyebilirim. İçinden gelen de soul, funk ve disko karışımı bir müzik olunca mainstreamden gelen en iyi albümlerden birini yapmış oluyorlar. Açılış şarkısı "Feels Like It Should" albümle bir bütünlük sağlamayıp tek başına Godzilla Soundtrack'i için yazılmış gibi dursa da çok çarpıcı bir başlangıç sağlıyor. Albümün devamındaysa alışıldık Jamiroquai soundu devreye giriyor ve bütün albüm "kızlar sallansın, içkiler gelsin, gençler eğlensin, eller havaya" şeklinde devam ediyor. Özellikle "Star Child"'da bir yeri oynamayan insan kalması imkansız.

Radyolarda bol bol çalınan "Time Won’t Wait" şarkısının Türkiye'ye gelen basımlarında olmamasıysa çok eğlenceli bir durum. Sony bizi eksik albümle kazıkladı resmen.

1 yorum:

  1. Jamiroquai dedin mi "The Return of the Space Cowboy"u unutmak çok ayıp olur. Yiğidin hakkı yiğide...

    YanıtlaSil